Over Reiki

Wat is Reiki?

Reiki is een eeuwenoude, alternative geneeswijze die het zelfhelend vermogen activeert en stimuleert. Bij Reiki wordt door handoplegging kosmische energie dorgegeven naar de plekken in het lichaam waar het juist nodig is. Het is de universele levensenergie (prana, chi, Qi, Ki) die altijd en overal in overvloed aanwezig is. Alles wat er is bestaat uit deze energie, jij ook!

Waar komt Reiki vandaan?

Reiki komt uit Japan. Mikao Usui (1865-1926) is de grondlegger van het "Usui Reiki Ryoho". "Ryoho" is Japans voor 'therapie' of 'remedie'. Het is en alternative heelkunst door midden van handoplegging. Sensei Usui Mikao herontdekte het Reikisysteem in 1921 na 21 dagen vasten en meditieren op de berg kurama.

Wat betekent Reiki?

De term Reiki bestaat uit twee Japanse karakters (kanji), te weten 霊 rei (geest of ziel) en 気 ki (energie, licht of evenskracht). In het kort gezegd: de 'universele levensenergie'.

Hoe werkt Reiki?

Bei Reiki wordt door handoplegging kosmische energie dorgegeven naar de plekken in het lichaam waar het juist nodig is. Het werkt op alle holistische niveaus: fysiek, emotioneel, spiritueel, metaal en energetisch. Reiki is magisch. Het is een zachte kus vanuit het universuim, die je ziel raakt en genezing mogelijk maakt.

Voor wie is een behandeling geschickt?

Voor iedereen. Door een Reikibehandeling kan je levensenergie weer zonder blokkades lichamelijk, gestelijk en spiritueel vrij stromen. Reiki zorgt ervoor dat je zelf een verbinding met de universale energie hersteld. Reiki werkt heel diep en benadert de orzaak van het problem op een helend manier. Zo kom je naar meer balans in je leven en dit brengt ook meer rust en ontspanning. 

Product Prijs Actie
volle Reiki behandeling 1,5 uur € 70 (julie+ augustus = € 50)
kleine Reiki behandeling 25 min € 30 (julie + augustus = € 20)
Reiki (op afstand) 40 min + gesprek € 45 (julie + augustus = € 25)

Reiki is een leefwijze! Het wordt gezien als een spirituele weg naar geluk, harmonie en verlichting.

De 5 Gokai - de 5 levens principes:

 

* Alleen voor vandaag, maak ik mij geen zorgen.

* Alleen voor vandaag, word ik niet boos.

* Ik eer mijn ouders, leraren en ouderen.

* Ik verdien eerlijk mijn brood.

* Ik toon dankbaarheid aan alles wat leeft.

 

Licht en Hahn - KvK: 853 45156