Over Reiki

Reiki  komt oorspronkelijk uit Japan. Het omvat de universele energie (zoals prana, chi). Het dringt door het hele lichaam. De genezing is zacht en krachtig. Hoe gevoeliger je bent, hoe meer je zelf kunt voelen. Een Reikibehandeling is ontspannend en energiek tegelijk. Tijdens de behandeling leg ik mijn handen op je hoofd, bovenlichaam en rug en volg verschillende energiepunten. De energie komt door mij heen naar jou toe. Een complete behandeling duurt 1 1/2 uur.

Licht en Hahn - KvK: 853 45156

Onze Chakra's zijn subtiele energiepunten, letterlijk energiewielen genoemd. Het begrip chakra komt uit het Sanskriet.

Ze functioneren als plaatsen waar energie wordt uitgewisseld. In feite hebben we honderden chakrapunten verspreid over ons subtiele energiesysteem. Maar de bekendste zijn echter de zeven hoofdchakra's, die met elkaar verbonden zijn in het centrale energiekanaal van ons lichaam, dat langs onze wervelkolom loopt.

Als de chakra's goed functioneren, zijn deze centra poorten voor vitale levensenergie die je lichaam binnenkomt. Dat gebeurt via kanalen (nadi's) en meridianen door ons subtiele lichaam. Wanneer de chakra's open en in balans zijn, vormen ze een geïntegreerd systeem waarin elke chakra afhankelijk is van de andere voor een optimale werking.

Als ze geblokkeerd zijn functioneer je niet goed. Dat gebeurd als je lange tijd in een negatieve staat verkeerd of door negatieve gewoonten en opgekropte emoties. Dit maakt het moeilijk je persoonlijkheid en je bewustzijnsniveau, dat elke chakra vertegenwoordigt volledig te integreren.

Bij een chakra behandeling reinig ik eerst je aura. Dat doe ik met de grote klankschaal. Ze is handgemaakt van acht (edel)metalen: koper, tin, nikkel, zink, ijzer, lood, zilver en kwik. Verder werk ik met verschilldend kristallen en edelstenen, deze zijn afgestemd op de zeven hofchakra's. Eerst open ik ze, dan reinig ik je chakra’s en tenzsote vul ze op met nieuwe kosmische energie. Om ze nog beter te harmoniseren werk ik verder met een set van 7 verzwaarde stemvorken. Ze zijn ontwikkeld van Hans Cousto, een Zwitserse wiskundige en musicoloog. Deze stemvorken zijn gebaseerd op de waarden van de rondgang van planeten in ons zonnestelsel, dus NIET op de muzikale toonladder. Ze staan direct in verband met ons ‘kosmische zelf’. Ons zelf is eeuwig, niet met onze ogen waarneembaar en beïnvloedbaar via lagen, toonreeksen, energiepoorten en op meerdere energieniveaus. Deze stemvorken zorgen voor verbinding met een kosmisch, universeel inzicht in het leven en de oneindige relatie van onze ziel daarmee. Na de behandeling ben je in verbinding met je zelf en in evenwicht.